Clavell d'Indies

Clavell d'Indies

Nom llatí: Tagetes erecta

Història:

El gènere esta dedicat a Tages, deu etrusc al que l’hi hauria ensenyat l’art divinatori.
També se l’ha coneix freqüentment com “Flor de mort” ja que les seves flors son utilitzades el dia de la festa dels morts en les composicions florals. Descoberta per els botànics durant el segle XVII, va ser introduïda per primera vegada en el Sud de França abans de que s’expandís per el resta d’Europa com planta rara i meravellosa amb el nom de Rosa d’Índies.

Propietats: en la farmàcia tradicional d’Amèrica del Sud, algunes parts s’utilitzen com emètic, antidiarreic, antiespasmòdic, antitussigen, antihelmíntic, analgèsic, antipalúdic.
De ella s’extreu un oli essencial que s’utilitza en perfumeria, en cosmètica i en farmàcia.

Origen: Mèxic, regió de Cuernavaca.

Tots a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z