Rosa de Bulgaria

Rosa de Bulgaria

Història:

La rosa s’associa a Venus, la deessa del amor i de la bellesa, aquest es el motiu de la seva utilització en cosmètica. Però també es símbol de la vida, del itinerari espiritual cap al Divi, del silenci i del secret. Avicenne brillant filòsof i metge del segle X, afirmava que la rosa tenia la virtut d’augmentar la vivacitat del esperit i la potencia del cervell.

Propietats: les virtuts curatives de la rosa son molt reconegudes des de l’Antiguitat. A mes a mes de les seves propietats físiques: astringents, tòniques, cutànies, regeneradores i antihemorràgiques, posseeix també propietats molt mes subtils: amb la elevació de tots els nivells vibratoris del cos humà.
Afrodisíac reconegut, l’oli essencial de rosa es igualment sedatiu i tònic amb propietats antidepressives. S’aconsella en casos amb trastorns relacionats amb l’estrès, com el insomni i la tensió nerviosa. També es un potent antisèptic, ideal en els casos de infeccions virals i bacterianes.
La rosa Damascena s’utilitza com essència o absolut. El seu perfum es una olor a rosa en tota la seva plenitud, amb una nota floral, acida i afruitada.

Origen: Turquia i Bulgaria

Tots a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z