Ametlla verda

Ametlla verda

Nom llatí: Prunus Amygdalus Dulcis

Història:

L’ametlla es el fruit de l’ametller, de la família de les Rosàcies.

L’ametller es conegut a França des de el segle XVI, abans de estendre’s per totes les zones càlides d’Europa. Però ja antiguament havia seduït al poble grec que veia en la llet d’ametlla la imatge simbòlica del esperma. En canvi els cristians l’hi van atribuir un valor místic, associat a la virginitat de Maria.


L’ametlla te una olor que recorda la cirera, amb una lleugera nota de palla. El seu sabor es ensucrat, lleugerament astringent i amarg. Aporta al perfum una nota balsàmica i suau. Es una nota de sortida - cor.


Propietats: el seu oli s’utilitza en cosmètica.


Origen: Originaria de Àsia, però es cultiva en totes les zones temperades.

Tots a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z