Ametller

Ametller

Nom llatí: Prunus Amygdalus

Història:

L’ametller pertany a la família de les Rosàcies. Es es conegut a França des de el segle XVI, abans de estendre’s per totes les zones càlides d’Europa. Però ja antiguament havia seduït al poble grec que veia en la llet d’ametlla la imatge simbòlica del esperma. En canvi els cristians l’hi van atribuir un valor místic, associat a la virginitat de Maria.


Propietats: el seu oli s’utilitza en cosmètica.


Origen: Originaria de Àsia, però es cultiva en totes les zones temperades.

Tots a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z