Albercoc

Albercoc

Nom llatí: Prunus armeniaca

Història:

L’albercoc es va anomena originàriament com Prunus Armeniaca, ja que els romans el van introduir a Europa des de el llunya Orient via Armènia.
L’albercoc es el fruit del albercoquer, un arbre de la família de les rosàcies.


Propietats: El perfum de l’albercoc s’utilitza en perfumeria i aporta un toc afruitat, de vellut amb algunes vegades accents de ametlles o confits.
En cosmètica s’utilitza el pinyol


Origen: Les primeres referències del seu cultiu es remunten al any 3000 aC. a la Xina. Creix en latituds temperades i mediterrànies. Actualment es cultiva en països com Turquia, Suïssa, Grècia, Espanya, Franca, Estat Units…

Tots a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z